img

Як вибрати фотошпалери


Для створення унікального дизайну приміщення багато хто вирішує підібрати фотошпалери. І це вірно. Вони здатні надати зовсім інший вид кімнаті, при цьому будучи цілком бюджетним варіантом декорування стін. Зараз пропонують купити зображення з дуже насиченою колірною гамою і чіткою графікою. Але як серед усього розмаїття вибрати фотошпалери для конкретного приміщення?

Найпоширеніші сюжети:

  • різного роду пейзажі,
  • зображення міста,
  • вода в будь-якому вигляді,
  • а також можна підібрати зображення квітів і тварин.

Для того, щоб полотно подобалося всім членам сім'ї і гармонійно вписувалося в інтер'єр квартири, є деякі загальні правила, яких потрібно дотримуватися, що правильно вибрати фотошпалери.

Найголовніше, щоб картина викликала у вас позитивні емоції. Підібрати полотна просто. Якщо фотошпалери вам дуже подобаються, значить, варто їх вибрати, вони ваші. Перш за все, ви повинні отримувати задоволення і радість від зображення.

  1. Колірна гамма.

Перед тим, як вибрати фотошпалери, визначте, який колір ви віддаєте перевагу. Якщо потрібно збільшити візуально приміщення, то краще вибрати холодні тони (наприклад, бірюзовий, синій, зелений). Теплі, навпаки, помітно зменшать кімнату (жовтий, оранжевий, червоний). Основний тон повинен перегукуватися з кольором стін і інтер'єру.

 Якщо більшу частину часу в кімнаті темно, то краще підібрати фотошпалери теплих відтінків. Відмінно виглядатимуть бежеві і золотисті кольори. Якщо ж, навпаки, яскраво світить сонце і часто заважає вам, то варто вибрати коричневі і кавові тони. Вони зможуть вирішити цю проблему, забравши на себе частину світу. Багато що залежить і від самого приміщення. До зали і вітальню можна вибрати фотошпалери насичених кольорів. А ось в спальню краще купити полотна спокійних тонів.

  1. Розміри приміщення.

 Якщо кімната велика і потрібно її злегка зменшити візуально, то вибрати слід макрозображення. Вертикальні деталі (наприклад, рослина Ірис) і малюнки збільшують висоту, а горизонтальні, відповідно ширину кімнат. Якщо меблів в кімнаті мало і ви хочете вибрати фотошпалери для того, щоб заповнити простір, купите широкоформатні полотна. Якщо меблів багато, то варто вибрати довгу, але невисоку картину. Це так звані панорамні картини.

 Ще один хитрий спосіб розширити приміщення - вибрати фотошпалери із зображенням відчиненого вікна або розкритих дверей. Дана виверт має вельми незвичайний естетичний ефект.

  1. Вибрати сюжет картини.

Динамічні сюжети, наприклад, поточна вода або біжать тварини відмінно виглядають у вітальні. У дитячу найкраще підібрати фотошпалери з безліччю дрібних деталей. Така картина буде сприяти розвитку мислення та уваги у дитини, а також фантазії.

 Зверніть увагу на відповідність сюжету картини інтер'єру кімнати. Потрібно вибрати фотошпалери в одній і тій же тематиці. Наприклад, абстракції купити варто для стилю лофт, мінімалізм, хай тек. Якщо у вас є плетені меблі або кактуси, можете вибрати африканський пейзаж.

 А в тому випадку, якщо приміщення виконане в стилі бароко, або рококо, то від ідеї фотошпалер краще взагалі відмовитися. Варіант, який можна вибрати для будь-якого приміщення - це багатоплановий пейзаж. Тобто, коли в картині є зображення горизонту і великих об'єктів. Людям з нестійкою психікою краще відмовитися від яскравих кольорів і макрозображення. Це буде викликати зайве роздратування. Часом полотна можуть контрастувати з загальним фоном, створюючи ефект панно.

  1. Як скомбінувати фотошпалери

Найкраще буде вибрати разом з полотнами і звичайні шпалери. Так більше ймовірність того, що вдасться правильно скомбінувати фотошпалери і купити їх гармонійне поєднання. Добре, якщо їх тони лише злегка відрізняються один від одного. Також варто скористатися колірною діаграмою, яка допоможе підібрати фотошпалери, вона вкаже, які кольори можна поєднувати між собою.

  1. Дитяча кімната.

Для маленьких дівчаток можна вибрати фотошпалери з сюжетами з казок і мультфільмів. Однак, незабаром вам доведеться робити новий ремонт, оскільки дитина виросла. У цьому випадку рекомендуємо купити фотошпалери із зображенням квітів.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам правильно вибрати фотошпалери. Купити фотошпалери можна в нашому інтернет-магазині Арт-Вітрина. Фахівці допоможуть вам грамотно скомбінувати фотошпалери зі звичайними шпалерами, підібрати сюжет і створити завдяки їм затишок і комфорт в будинку.

Остевте комментарій