img

Як повісити модульну картину


Все більша кількість людей при декоруванні інтер'єру задається питанням, як повісити модульну картину. Кожен хоче створити красу і затишок, використовуючи для цього незвичайні речі. Що таке модульна картина, і, яких правил дотримуватися для її установки, ми і поговоримо в даній статті.

Зображення, виконані з декількох частин, які в підсумку являють собою одне ціле, прийшли до нас ще з Давньої Греції.


Купивши полотно, ви ставите тепер питанням, як правильно повісити модульну картину? Спочатку розберіться з тим, що буде головним модулем, тобто яка частина є центральним сегментом. Прикладіть його до стіни і поставте олівцем позначки на кутах. Основне завдання зараз, щоб горизонтальна лінія була проведена рівно. В іншому випадку все полотен повісите під нахилом. Між частинами відступайте приблизно 2-4 см.

Як повісити модульну картину з 5 частин?

  1. Виберіть центральний елемент, відзначте олівцем його кути.
  2. Всі частини розташуйте на підлозі в потрібному порядку, щоб не заплутатися.
  3. Визначте висоту. Оптимальною вважається 150-160 см від підлоги. Деякі пропонують відзначити на стіні точку на рівні очей. Це буде центр картини.
  4. Закріпіть головний модуль.
  5. Зафіксуйте бічні частини. Він повинні бути паралельно центральній. Відстань між усіма деталями максимум 4 см.

Чи не хочете використовувати цвяхи?

Багатьом не хочеться псувати стіни і шпалери цвяхами. Є кілька варіантів того, як повісити модульну картину без свердління стіни. Вибирайте на свій смак.

Скріпки.

На місці майбутнього елемента намалюйте на стіні лінію, розмір лінії нехай буде приблизно, як розмір скріпки. Надріжте цю горизонтальну лінію, а потім розріжте в центрі чуть-чуть. Завдання в тому. Щоб краю трохи відійшли від стіни. Можете використовувати ніж собі в допомогу. В результаті отримаєте кишеньку. Розігніть скріпку так, щоб один кінець притиснути до стіни, а другий - це і є гачок для сегмента. У кишеньку додайте клей, притисніть довгий кінець скріпки до стіни і притисніть шпалерами. Дайте висохнути.

Cкотч

Він дійсно універсальний в домашніх питаннях. Беріть той, що продають у магазинах для автомобілів. Чимось нагадує поролон. Скотч наклейте на картину, і на стіну. Залишається лише скріпити їх разом.

Гачок

Виконайте ті ж операції, що і для скріпки, тільки на клей посадіть звичайний гачок. Такий, на якому у вас зазвичай висить одяг. Цей метод краще, оскільки гачок зможе витримати більшу вагу.

Рідкі цвяхи

Як і звичайні, рідкі цвяхи зашкодять вашу стіну і шпалери. Зате вони здатні витримати велику вагу. Відзначте місце майбутнього сегмента. Нанесіть рідкі цвяхи по всьому периметру на зворотну сторону і притисніть деталь до шпалер. Витримайте так 5 хвилин. Готово.

Системи для кріплення

Придбайте спеціальні пристосування для фіксації фото. Називаються вони системами команд. Їх легко приклеїти на шпалери і видалити потім. Просто дійте згідно з інструкцією.

Рекомендації з приводу модульних картин

Вкрай важливо правильно вибрати місце, щоб повісити модульну картину на шпалери. Адже потрібно, щоб вона гармонійно вписувалася в дизайн кімнати.

  • Картина повинна висіти на відстані не менше 1,5 м від підлоги.
  • Якщо малюнок вертикальний, то краще підійде головна стіна, вона стане візуально більше. Горизонтальний малюнок зробить стіну візуально ширше.
  • Картини з безліччю сегментів вибирайте для незавантажених меблями кімнат.
  • Картини, написані маслом краще вішати в затемненій кімнаті. Інакше фарби швидко постаріють.

Купити модульні картини можна в нашому інтернет-магазині Арт-Вітрина за дуже приємними цінами.

Якщо раніше на стінах практично в кожній родині був килим, то зараз люди вважають за краще прикрашати інтер'єр картинами і фотографіями. Тепер ви знаєте, як повісити модульну картину і можете приступати до втілення задуманого.


Остевте комментарій