img

Як клеїти фотообої


В даний час багато хто задається питанням, як клеїти фотошпалери. Адже вони все частіше з'являються в квартирах не тільки в якості цікавого дизайну, але і з метою максимально збільшити простір невеликих кімнат. Так що там лукавити, більшість кімнат міських квартир, що мають стандартну планування, хочеться візуально зробити більше.

Давайте розбиратися, як правильно клеїти фотошпалери на стіну. Дотримуйтесь нижче наведеної інструкції:

  1. Попередньо необхідно підготувати стіну. Тобто видалити всі нерівності, щілини, дірки, старі шпалери або масляну фарбу.
  2. Приготувати клей. Зазвичай на 40 г сухого клею йде 1 літр води. Залишивши його ненадовго, дайте набрякнути. Клей повинен бути злегка щільний, що не рідкий.
  3. Змащуємо стіну клеєм тонким шаром.
  4. Від того, як ви зараз наклеїте перший елемент, буде залежати підсумок всієї роботи в цілому. Використовую олівець і лінійку, відзначте, де буде знаходитися перша деталь шпалер. На внутрішню поверхню шпалер нанесіть клей. Багато уваги приділіть краях.
  5. Клеїмо! Трохи зафіксувавши верхню частину деталі, вирівнюйте по вашим олівцевим позначок ту сторону шпалери, яка буде кінцем всієї картини. Зверху вниз, а потім ялинкою розгладьте лист. В результаті не повинно бути жодного повітряного міхура.
  6. Всі інші елементи клейте аналогічно. Нахлест нехай становить 2-3 мм.
  7. Всі вікна до повного висихання шпалер тримайте закритими. У приміщенні не повинно бути протягів.

Чи можна клеїти фотошпалери на шпалери?

Це питання цікавить багатьох бажаючих заощадити час і вирішити питання з обклеюванням якомога швидше. Як клеїти фотошпалери, якщо на стінах у вас знаходяться старі? Їх краще прибрати. Що робити, якщо ви не хочете зривати старі шпалери? Зверніть увагу на кілька важливих моментів:

  • Структурний малюнок. Його глибина повинна бути 0,2-0,3 мм. Якщо більш - відмовтеся від цієї ідеї і потратьте час на видалення старих шпалер.
  • Старі шпалери не пошкоджені і є вологостійкими.
  • Щільність фотошпалер 200 г / м.кв., Не менше.

 Якщо всі перераховані параметри підходять - купуйте необхідні фотошпалери з простим методом обклеювання. У них повинен бути дрібний малюнок, без різких контрастів. Гарні шпалери із зображенням міста, ліси, трави, саду.

Що за звір - флізелін?

Такі шпалери зараз дуже популярні. Зі зворотного боку матеріал схожий на папір, а лицьова сторона легко миється. Їх часто використовують для кухні. Як клеїти бамбукові шпалери? Найчастіше цей вид шпалер вибирають з-за легкості поклейки. Клейовий розчин потрібно нанести тільки на саму стіну, а на фотошпалери наносити клей немає необхідності. Врахуйте, що клей повинен бути призначений спеціально для цього типу шпалер. Як тільки ви розберетеся один раз з тим, як клеїти фотошпалери з флізеліну, надалі будете віддавати перевагу саме цьому матеріалу.

Паперові шпалери

 Їх вибирають зараз не часто. Зазвичай ті, кому потрібно значно заощадити на ремонті. Їх важко клеїти, та й вигорають вони швидко. Як клеїти фотошпалери на паперовій основі? Звичайним класичним способом. Не забудьте дізнатися товщину полотна, тому що в залежності від неї може бути різниця в часі просочення клеєм. Найчастіше 3-10 хвилин. Якщо переборщити з очікуванням, то полотно сильно намокне. При малій кількості клею з'являться бульбашки.

Трохи про клей

Яким клеєм клеїти фотошпалери? Найпростіше - знайти спеціальний клей для вашого випадку. Часто в магазинах можна придбати його вже в комплекті. Широкий вибір фотошпалер і картин ви зможете знайти в інтернет-магазині «Арт-Вітрина». Також радимо читати інструкцію обраних шпалерах і рекомендації про те, який їм підходить клей. Для ламінованих купуйте клей для вінілових, а для паперових - звичайний для паперових шпалер.

Тепер ви знаєте, не тільки як клеїти фотошпалери, але і якому матеріалу віддати перевагу, а також можете вирішити питання з вибором клею.


Остевте комментарій