img

Як вибрати модульну картину


Модульна картина - це зображення, яке розділене на кілька частин. Останнім часом набуває все більшої популярності, хоча подібні твори були відомі ще в давнину. Вони виглядають на порядок легше, ніж одне величезне зображення. Як вибрати модульну картину?

Формати модульних картин.

  • Які модульні картини бувають? Найчастіше модульні зображення ділять за кількістю модульних елементів: диптих (складається з 2 частин), триптих (відповідно з трьох) і полиптих (4 і більше елементів).
  • Крім числа модулів важливо розуміти, як вони будуть розташовані. Якщо по вертикалі, то це додасть висоти приміщення, а горизонтальне розташування його збільшить. Одне зображення ви можете зобразити приблизно в 100 різних форматах.

Як підбирати модульні зображення для приміщень?

Перше, що варто врахувати до уваги, це місце, де полотно буде висіти. Для вітальні, спальні або кухні краще купити триптих. У передпокої місця менше, тому купуйте диптих. Полиптих відмінно підходить для великого залу та їдальні.

Як вибрати модульну картину в залежності від колірної гами? Виділяють чорно-білі полотна, чорно-білі з акцентом і повнокольорові. Найчастіше хочуть купити зараз чорно-білі модульні елементи з яскравим акцентом. Від них не втомлюються очі, і полотна надають особливий стиль приміщенню. Якщо стоїть завдання освіжити простір - варто купити повнокольорове полотно.

Що повісити у вітальні?

  1. Якщо ви спантеличені питанням, яка картина підійде в вітальню, радимо вам вибрати те, що порадує всіх членів сім'ї. В цьому плані універсальними виявляться пейзажі природи. Варіантів пейзажів величезна кількість. Це може бути ліс, зображення води, гори, поле, захід або світанок. Зробивши вибір на природі, ви впустіть її частинку в ваше приміщення.
  2. Для вітальні хорошим рішенням будуть модульні елементи з квітами. Тут варто врахувати той момент, що кожна квітка може мати своє значення. Наприклад, орхідеї є символом гармонії у відносинах, лілії допоможуть вам позбавитися від конфліктних ситуацій, а романтикам радимо вибрати півонії. Думаючи про те, яка картина підійде в зал, запитаєте, що думають про квіти чоловіки в сім'ї. Не всі зрадіють увазі клумби. На питання, яку картину повісити в залі над диваном, більшість порадить вам купити зображення міста.
  3. Міський пейзаж теж хороший для залу і вітальні. Особливо, якщо сім'я веде активний спосіб життя. Якщо вітальня оформлена в сучасному стилі, то купуйте хмарочоси і мости. Якщо ж зал з класичним дизайном, придбайте модульні картини із зображенням вузьких вуличок і європейських міст.

Як вибрати розмір картини на стіну?

Розмір зображення не повинен займати всю стіну, але і маленьке полотно над великим диваном вішати не варто. Вибирайте ширину твори не більше, ніж розмір того предмета, над яким воно буде висіти (стіл, диван, ліжко). Краще залишити по краях відступ в 15 см.

Якщо ви хочете за допомогою полотна закрити порожню стіну, то її розмір повинен бути не більше половини, а краще третини ширини стіни. Наприклад, якщо ширини стіни 4 м., То купите модульну картину розміром 120-180 см.

Якщо думаєте, як вибрати розмір картини на стіну, пам'ятайте про те, що між модульними елементами залишиться простір, а це збільшить загальні параметри. Між частинами відстань повинна бути в 1,5-2 см. Тобто, якщо вам необхідна загальна ширина 120 см, і в ній передбачається чотири модулі, то варто купити зібрану картину розміром 114-115 см.

Як вибрати модульну картину по висоті? Цей параметр модульних елементів не так значущий, в основному він залежить від висоти стель. В середньому це 70-120 см.

Сподіваємося, тепер ви знаєте, як вибрати модульну картину з представленого різноманіття, а також зможете самостійно розібратися з тим, як вибрати розмір картини на стіну в залі або вітальні. Фахівці інтернет-магазину Арт-Вітрина завжди готові вам допомогти, відповівши на будь-які питання.


Остевте комментарій